Ska du ta dig ann Cykelvasan?

Ska du ta dig ann Cykelvasan?

Ett cykellopp som Cykelvasan kan vara otroligt givande att genomföra, men det kan också vara skrämmande. Om du känner dig överväldigad av den träning och de strategier som du läser om på nätet, eller av det tryck du känner från dig själv eller din omgivning, bör du ta del av nedanstående råd för att prestera under detta lopp.

Förbered dig för Cykelvasan

Du kan på flera olika sätt förbereda dig för Cykelvasan. Lämpliga förberedelser inkluderar bland annat att du rekar banan eller hittar en liknande miljö i din närhet som du kan träna i. Du bör också träna på att cykla i grupp samt simulera de förhållanden som förväntas råda under tävlingen.

Innan du börjar tävla inom cyklingen bör du ägna lite tid åt att cykla tillsammans med andra cyklister. På så sätt kan du lära dig att cykla i klunga. När du cyklar i grupp befinner du dig åtminstone i närheten av andra cyklister. Detta hjälper dig att träna på att cykla i klunga. Du vänjer dig vid den närhet till andra cyklister som är vanlig under Cykelvasan. Du bör dock även följa en individuell plan för att komma i form, eftersom cykling i grupp inte ger dig den fysiska träning du behöver få inför loppet.

När du har blivit bekväm med att cykla i klunga kan du antingen be din träningsgrupp att hjälpa dig träna, eller hitta en grupp av cyklister som simulerar tävlingsförhållanden. Många grupper som ägnar sig åt cykling sprintar på vissa tider, vissa i nedförsbacke, eller så cyklar du på i ett visst tempo och anstränger dig extra mot toppen av uppförsbacken. Om du cyklar tillsammans med några vänner kan du be dem att ge dig olika tävlingsliknande sprinter under träningspasset.

På dagen för loppet

Den dag som Cykelvasan går av stapeln börjar du med att värma upp. Du kanske blir förvånad över hur många cyklister som sitter på motionscyklar på parkeringen eller rullar fram och tillbaka på en liten sträcka av vägen. De värmer upp för loppet, får igång benen och cyklar snabbt. Uppvärmningen kan utan tvekan öka din prestanda, särskilt i ett lopp som Cykelvasan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *