Herrcykeln – den klassiska cykeln

Herrcykeln - den klassiska cykeln

Cykeln har varit följeslagare till människan i årtionden. Från den första cykeln till dagens modeller har mycket skett. Det som är kvar ör naturligtvis hjulen, sadeln och styret, men annars är sig inte mycket likt. I början fanns det bara en sorts modell men under tidens gång så har allt fler variationer av cykeln dykt upp, vissa mer klassiska än andra. En av de klassiska är herrcykeln, en modell som aldrig går ur tiden.

Ramen: delen som definierar cykeln

Alla cyklar består av en ram. Det är själva skelettet av cykeln. Beroende på cykelns funktion så ser ramen olika ut: Ramen på en mountainbike är mer robust utformad, medan den på en sportcykel är lättare. Cyklar som är gjorda för tricks har en ram som är gjord för att stå på. Av de vanliga cyklarna finns två ram-modeller: En med öppen ram och en med sluten. En cykel med en öppen ram kallas för damcykel och en cykel med en sluten ram för herrcykel.

Herrcykeln finns i olika modeller. Alla har dock en sluten ram, det vill säga en stång mellan styret och sadeln som sitter högt upp. Beroende på modellen är cykeln bättre anpassad för olika ändamål: Det finns de som är mer lika sportcyklar och som man kan cykla snabbt med, medan andra är mer bekvämt utformade och med möjlighet för pakethållare och cykelkorg. Alla modeller har dock en sak gemensamt: Fokusen ligger på det klassiska.

För stadsmänniskan och naturälskaren

En herrcykel passar de flesta som vill cykla på fritiden och till jobbet. Oavsett om du vill cykla i stadsmiljö, med mycket trafik eller i lugn och ro på landet och njuta av naturen så passar en herrcykel dig. Eftersom det finns olika modeller på cykeln, till exempel mer sportiga modeller, så blir användningen av cykeln mångsidig. Den kan både användas som transport, avslappning, för utflykter, för idrott och resor. Den kan ta dig långt, men fungerar naturligtvis lika bra för korta sträckor.

Det kan vara svårt att välja cykel bland alla modeller som utvecklats under tidens gång. Men den som vill ha lite av varje och kvalité passar en herrcykel perfekt. Modellen är dessutom med sitt klassiska utseende tidlös. Den följer inga trender men blir inte heller omodern. Kort sagt, en cykel värd att lägga pengar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *